Daikin VRV-systemen

VRV-SYSTEMEN VAN DAIKIN

Daikin is de uitvinder van en marktleider op het gebied van VRV-systemen sinds 1982 en heeft meer dan 90 jaar expertise op het gebied van warmtepompen.

VRV wordt algemeen erkend als het meest geavanceerde systeem in zijn soort op de markt en biedt een krachtige combinatie van geavanceerde inverter- en warmtepomptechnologie. De warmtepomp met omkeerbare cyclus zorgt in elke situatie voor een ideaal binnenklimaat en maakt een afzonderlijk verwarmingssysteem overbodig. Het rendement van dit systeem is maar liefst viermaal hoger dan dat van een verwarmingssysteem op fossiele brandstof!

Maximale energiezuinigheid

Het VRV-systeem van Daikin kan overschakelen tussen koelen en verwarmen of beide functies tegelijk waarnemen in verschillende delen van een gebouw. Bij de uitvoering met warmteterugwinning (wtw) wordt de warme lucht die de binnenunits in de koelmodus afvoeren naar plaatsen gevoerd waar behoefte is aan verwarming. Dit garandeert een maximale energiezuinigheid, een lager stroomverbruik en een hoger rendement.

Van het gas af met een VRV-systeem van Daikin

Het grote voordeel van een VRV-systeem van Daikin is met name de energiezuinige manier van verwarmen én koelen. Hierbij hoeft géén gebruik gemaakt te worden van gas of een andere energiebron en zo kunt u bijvoorbeeld u volledige bedrijfs- of kantoorpand gasloos verwarmen en koelen. Zelfs als het vriest, kan uit de lucht warmte worden onttrokken. In tegenstelling tot conventionele systemen kan een VRV-systeem van Daikin exact de capaciteit leveren welke op dat moment gevraagd wordt. Wat een zeer hoog rendement oplevert. Het systeem is dan ook veel energiezuiniger dan koelen en verwarmen met een koelmachine en een HR-ketel. De overheid geeft om deze reden subsidie in de vorm van een fiscaal aantrekkelijke investeringsaftrek (EIA) op de aanschaf van een VRV-systeem. Daarnaast geeft het systeem een forse verlaging van de Energie Prestatie Normering (EPN).

Voordelen Daikin VRV-systemen

Het grote voordeel van een VRV-systeem van Daikin is met name de energiezuinige manier van verwarmen én koelen. Hierbij hoeft géén gebruik gemaakt te worden van gas of een andere energiebron en zo kunt u bijvoorbeeld u volledige bedrijfs- of kantoorpand gasloos verwarmen en koelen.

Heeft u interesse in

Daikin VRV-systemen

Wilt u graag meer informatie ontvangen of een bezoek van onze adviseur? Bel ons op 0599 – 650 123 of maak gebruik van ons online contactformulier.

Betrouwbaar

Comfortabel

Verwarmingspecialist