Warmtepomp airconditioning

VERMWARMEN ÉN KOELEN MET EEN WATMTEPOMP AIRCO

Een warmtepomp kan niet alleen gebruiken worden voor sanitair warm water en om uw woning, kantoor of bedrijfspand op een milieuvriendelijke manier te verwarmen, maar ook als airconditioning. Er bestaan verschillende types warmtepomp airco’s, maar de split airco komt het meeste voor.

Warmtepomp airco
Met een warmtepomp airco kan je zowel koelen als verwarmen. Warmtepomp airco’s zijn in feite lucht-lucht warmtepompen, maar in plaats van warmte uit de lucht te halen en deze naar binnen te brengen, wordt met een beperkte hoeveelheid energie warmte aan de binnenlucht onttrokken en afgegeven aan de buitenlucht. Traditionele airco’s worden steeds minder gebruikt, omdat de technologie van warmtepomp airco’s beter en zuiniger is.

Split airco
Een split airco is het meest voorkomende warmtepomp airco-systeem. Zo’n split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit. Deze buitenunit dient om de koelvloeistof af te koelen. Aangezien de buitenunit niet in de woning of het kantoor staat, zal u weinig last ondervinden van geluidshinder.

Single split airco
De single-split airco is ideaal om één kamer of kantoor te verkoelen. De split-airconditioner binnenunit wordt in dit geval aangesloten op één buitenunit, zodat de binnen- en de buitenunit een ‘paar’ vormen.

Multi-split airco
Met multi-split airco kunt u meerdere kamers koelen aan de hand van een individuele bediening van elke binnenunit. Er kunnen tot negen binnenunits aangesloten worden op één buitenunit. Bovendien zijn er binnenunits in verschillende stijlen en groottes verkrijgbaar, zodat u in elke ruimte met de geschikte binnenunit kan afwerken.

De voordelen van split airco
Een split airconditioning systeem biedt verschillende voordelen. Een multi-split airco systeem kan bijvoorbeeld meerdere ruimtes koelen, heeft een grote capaciteit en is daarom ook geschikt voor woningen, fabrieken en kantoorruimtes. 

Daarnaast zijn de single-split en multi-split airco’s geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Deze systemen werken immers met compacte buitenunits die weinig ruimte vereisen. Wanneer het gaat om een modulair systeem, kunnen er later altijd extra units toegevoegd worden.

Splitsysteem

  • 1 binnenunit wordt op 1 buitenunit aangesloten
  • Verwarmt en koelt 1 ruimte
  • Eenvoudige installatie

Multisplitsysteem

  • Meerdere binnenunits worden op 1 buitenunit aangesloten
  • Verwarmt en koelt verschillende ruimtes tegelijkertijd
  • Individuele bediening van elke ruimte afzonderlijk mogelijk

Heeft u interesse in

Warmtepomp airconditioning

Wilt u graag meer informatie ontvangen of een bezoek van onze adviseur? Bel ons op 0599 – 650 123 of maak gebruik van ons online contactformulier.

Betrouwbaar

Comfortabel

Verwarmingspecialist