Fiscaal voordeel met verhoogde Energie Investeringsaftrek (EIA)

Per 1 januari 2016 is de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent. Dit levert EIA-aanvragers een nettovoordeel op van ongeveer 14 procent!

Dat is dus een flink voordeel voor EIA-aanvragers op het mometn dat zij bijvoorbeeld zonnepanelen, zonnecollectoren of LED-verlichting aanschaffen. Met de EIA-regeling stimuleert de overheid het investeren in energiebesparende voorzieningen en duurzame energie.

Wel is er enige overlap met de regeling Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is bedoeld voor het aanvragen van zonneboilers, zonnecollectoren, warmtepompen en andere warmteopties. Deze mag echter niet gecombineerd worden met de fiscale aftrek van de EIA.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. De EIA is dan ook een fiscale aftrekpost: van deze investeringen mag men een extra bedrag aftrekken van de winst. Dit bedrag is dus nu verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent. In 2015 vroegen Nederlandse bedrijven maar liefst 17.745 keer EIA aan.

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit