Ventilatie

Met de technieken van vandaag de dag en in het kader van energiebesparing worden bedrijfspanden en woningen steeds beter geïsoleerd.

VENTILATIE EEN VEREISTE VOOR EEN GEZOND BINNENKLIMAAT

Met de technieken van vandaag de dag en in het kader van energiebesparing worden bedrijfspanden en woningen steeds beter geïsoleerd. Maar doordat uw pand zo goed geïsoleerd is, komt er weinig frisse lucht binnen. Want hoe beter de isolatie van uw pand, hoe moeilijker de vervuilde lucht op natuurlijke wijze kan ontsnappen door spleten en kieren. Om toch te zorgen voor een goede luchtkwaliteit is een ventilatiesysteem onmisbaar. Onder andere om deze reden is sinds 2006 een ventilatiesysteem zelfs verplicht bij nieuwbouw en grondige renovaties. Terecht want bij slechte ventilatie zijn problemen zoals vocht, schimmels en gezondheidsklachten geen uitzondering.

Soorten ventilatiesystemen

Er bestaat verschillende soorten ventilatiesystemen; van natuurlijke ventilatie tot verschillende vormen van mechanische ventilatie en van centrale tot decentrale ventilatie.

We delen ventilatiesystemen als volgt in

  • Ventilatiesysteem type A: natuurlijke luchttoevoer en natuurlijke luchtafvoer
  • Ventilatiesysteem type B: mechanische luchttoevoer en natuurlijke luchtafvoer
  • Ventilatiesysteem type C: natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer
  • Ventilatiesysteem type D: mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer

Centrale ventilatiesystemen verzorgen vanuit een centrale plek de ventilatiebehoefte voor de verschillende ruimten. Met decentrale ventilatiesystemen wordt het binnenklimaat op vertrekniveau beïnvloedt. Deze optie wordt veel toegepast in badkamers en toiletten. Er bestaan ook decentrale systemen met warmteterugwinning, wat een aantrekkelijke energiebesparing kan opleveren.
Huisman Warmtetechniek adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw woning, kantoor- of bedrijfspand.

Onderhoud ventilatiesysteem

Het is belangrijk om uw ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen en onderhouden. Zo bent u verzekerd van een goed werkende mechanische ventilatie en dus ook van gezonde en frisse lucht in uw bedrijfspand of woning. Bovendien is de kans op defecten dan kleiner én het systeem zal langer meegaan en minder energie verbruiken. Ook voor service en onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Betrouwbare leveranciers

Huisman Warmtetechniek werkt alleen met betrouwbare leveranciers die voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria zoals onder andere productkwaliteit, garantie, levensduur van producten, innovatie en uitstekende service. Daarmee bent u altijd verzekerd van de beste producten, onderdelen en apparaten. Huisman levert ventilatiesystemen en -units van onder andere de volgende leveranciers:

  • Orcon
  • Itho Daalderop
  • Brink
  • Alko
  • S&P
  • Mark (Luchtbehandelingskasten voor utiliteit)

Meer informatie?

Heeft u interesse in ventilatiesystemen of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neemt u dan contact met ons op via 0599 – 650 123 of maak gebruik van ons online contactformulier

Luchtbehandeling

Tegenwoordig worden er steeds strengere eisen gesteld aan het luchtklimaat in bedrijfsgebouwen. Het is immers belangrijk dat er een gezond werkklimaat heerst. Dit is niet alleen een vereiste, het verhoogt ook aanzienlijk de productiviteit van medewerkers.

Warmte terugwin systemen (WTW)

Wtw in het woord wtw-installatie staat voor ‘warmteterugwinning’. Het principe achter een wtw-systeem is eenvoudig: de warmte van afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de vers aangevoerde koude lucht, die daardoor opwarmt. Hierdoor bespaart u veel energie.

Betrouwbaar

Comfortabel

Verwarmingspecialist