WTW Utiliteit

WARMTE TERUGWINNING (WTW) UTILITEIT

Wtw in het woord wtw-installatie staat voor ‘warmteterugwinning’. Het principe achter een wtw-systeem is eenvoudig: de warmte van afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de vers aangevoerde koude lucht, die daardoor opwarmt. Hierdoor bespaart u veel energie.

Een gezond binnenklimaat voor optimale werkprestaties

Mechanische ventilatie met warmteterugwinning zorgt in een kantoor of andere ruimte voor frisse lucht en een behaaglijk binnenklimaat. Dat is goed voor de gezondheid én voor de werkprestaties. Zo wijst onderzoek van SenterNovem bijvoorbeeld uit dat een kwart van het ziekteverzuim te wijten is aan muffe kantoorlucht.

Volgens dit onderzoek zijn overheid en bedrijfsleven jaarlijks 5 miljard euro kwijt aan het slechte kantoorklimaat. Deze kostenpost is niet alleen het gevolg van een hoog ziekteverzuim. Ook de arbeidsproductiviteit daalt als gevolg van slechte luchtkwaliteit in kantoren en bedrijfspanden.

Winst door ventilatie en onderhoud

Werkgevers die twee keer per jaar de vuile filters in luchtverversingsinstallaties vervangen, zouden het ziekteverzuim met 0,6 % zien dalen. De arbeidsproductiviteit zou daarnaast met 3 % kunnen stijgen. Ook het goed afstellen van verwarming, ventilatie en koeling levert 10 tot 30 % winst op voor gezondheid en energieverbruik.

(Bron: www.penoactueel.nl)

Rendement van maar liefst 90%

Onze luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning hebben een rendement van maar liefst 90%! Dit betekent dat tot 90% van de warmte uit de af te voeren lucht wordt overgedragen aan de vers ingeblazen buitenlucht.

Alle luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning werken volgens het ‘balansventilatie-principe’, dit houdt in dat de hoeveelheid afgezogen lucht gelijk is aan de hoeveelheid vers ingeblazen lucht. Op deze manier blijft de luchthoeveelheid in een pand altijd in balans.

Voordelen WTW Utiliteit

  • Een gezond en comfortabel binnenklimaat
  • Lager ziekteverzuim en hogere arbeidsproductiviteit
  • Altijd gefilterde schone lucht
  • Hoog rendement; tot wel 90%
  • Geen last meer van koude tocht
  • Een aanzienlijke besparing op de stookkosten

Heeft u interesse in

WTW Utiliteit

Wilt u graag meer informatie ontvangen of een bezoek van onze adviseur? Bel ons op 0599 – 650 123 of maak gebruik van ons online contactformulier.

Betrouwbaar

Comfortabel

Verwarmingspecialist