Warmtepomp installaties

Warmtepompen voor maximaal rendement

Een comfortabel klimaat in uw bedrijfspand met behulp van duurzame energie? Dat kan met een warmtepompsysteem. Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor warm water, het verwarmen en in sommige gevallen ook het koelen van uw pand, kantoor of woning. Warmtepompen halen warmte uit bronnen als lucht, bodem of grondwater.
Daarbij is een warmtepomp een goede voorbereiding op gasloos wonen en werken en erg in trek vanwege het hoge rendement. Bovendien zit op veel warmtepompen subsidie wat het in veel gevallen een interessante investering maakt, ook zakelijk.

Warmtepomp subsidie

De Rijksoverheid geeft tot 2021 subsidie op warmtepompen om duurzame verwarming te stimuleren. De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is naast warmtepompen ook voor zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Zowel particulieren, zakelijke gebruikers als gemeenten kunnen gebruik maken van de subsidie. De hoogte van de subsidie verschilt per apparaat en energieprestatie en start vanaf € 1.250,-.

Meer informatie over subsidies, regelingen en belastingvoordelen

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Van lucht/water warmtepompen, aardwarmtepompen tot hybride warmtepompen. Daarnaast zijn er vele tussenvormen of varianten beschikbaar. Elke pomp is geschikt voor een bepaalde situatie en ruimte. Huisman adviseert u graag over de voordelen en welke warmtepomp het beste past bij u wensen en situatie. Wij kunnen voor u de besparingsmogelijkheden in kaart brengen, en u vertellen of u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies of belastingvoordeel.

Lucht/waterwarmtepomp

De werking van een luchtwarmtepomp is eigenlijk vrij eenvoudig, de pomp haalt de energie uit de lucht. Uit de omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht wordt warmte onttrokken en binnen afgegeven aan het afgiftesysteem in het pand en/of aan het warm tapwatersysteem.

Aardwarmtepomp

Verwarmen met een warmtepomp is dé zinvolle investering in de toekomst. Het principe van de aardwarmtepomp is simpel: de warmte van de aarde wordt met behulp van een warmtepomp naar de woning of het bedrijfspand getransporteerd.

Hybride wartmtepomp

Een groot voordeel van een hybride warmtepomp is dat het systeem bij een bestaande cv-/ HR-ketel geplaatst kan worden. Bovendien kan dit type in nagenoeg iedere woning worden toegepast. Ook de hybride warmtepomp komt in aanmerking voor subsidie.

Betrouwbare leveranciers

Huisman werkt alleen met betrouwbare leveranciers die voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria zoals onder andere productkwaliteit, garantie, levensduur van producten, innovatie en uitstekende service. Daarmee bent u altijd verzekerd van de beste producten, onderdelen en apparaten. Huisman levert warmtepompen van onder andere de volgende leveranciers:

 • Mitsubishi
 • Nibe
 • Daikin
 • Alpha Innotec (NATHAN)
 • Elga
 • Vaillant
 • SolarFreezer

Voordelen Warmtepomp installaties

 • Hoog rendement
 • Lagere energiekosten
 • Duurzaam; minder CO2-uitstoot
 • Subsidiemogelijkheden
 • Lange levensduur

Heeft u interesse in

Warmtepomp installaties

Wilt u graag meer informatie ontvangen of een bezoek van onze adviseur? Bel ons op 0599 – 650 123 of maak gebruik van ons online contactformulier.

Betrouwbaar

Comfortabel

Verwarmingspecialist